Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
nieokreślona
(4)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Ujście
(5)
Filia w Nowej Wsi Ujskiej
(1)
Autor
Bagieńska Zofia
(1)
Dymek Marta
(1)
Fiedoruk Andrzej
(1)
Gryszel Piotr
(1)
Mendyk Emil
(1)
Niepsuj Ola
(1)
Pałęcka Janina
(1)
Sobański Oskar
(1)
Szczygłowa Maria
(1)
Wiater Przemysław (1958-2020)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2000 - 2009
(1)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Kuchnia
(2)
Desery
(1)
Hiszpania
(1)
Kresy
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia śląska
(1)
Obiad
(1)
Weganizm
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Śniadanie
(1)
Temat: czas
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Karkonosze (góry)
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Książka kucharska
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Historia
(1)
Hobby i czas wolny
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
6 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ujście
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 C (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jadłonomia po polsku / Marta Dymek ; ilustracje Ola Niepsuj. - [Wydanie pierwsze]. - Warszawa : Marginesy, 2020. - 279, [1] strona : fotografie ; 29 cm.
"Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ujście
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kucharz gastronom : praca zbiorowa. - Wyd.2. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1965. - 1247,[1]s. : [50]k.tabl. kolor. ; 23 cm.
Temat
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ujście
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 C (1 egz.)
Książka
W koszyku
Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo, mają w sobie coś z bigosu. Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne dziś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś: czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Karkonosze i Góry Izerskie stanowią ostoję Ducha Gór, gdzie jawa miesza się ze snem, a rzeczywistość z baśnią. Są jednym z najpóźniej poznanych europejskich regionów. Tajemnicze i pociągające. Aromatyczne jak długo warzony bigos. Odzwierciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy Ducha Gór.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia w Nowej Wsi Ujskiej
Brak informacji o dostępności: sygn. 641.55 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kuchnia kresowa / Andrzej Fiedoruk. - Poznań : "Zysk i S-ka", 2008. - 260,[1]s. ; 25 cm.
Temat
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ujście
Brak informacji o dostępności: sygn. 39 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ujście
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej